Czesc! Jak minął Wam tydzień? Dzisiaj piątek! Dla mnie niestety nie jest to najlepsza informacja, mianowicie, jeszcze dwa dni i wracam do szkoły. Na osłodzenie smutków tym, którzy są w podobnej sytuacji wrzucam dziś przepis na tarte jabłkową :)

spód:
180g mąki owsianej
100g jogurtu naturalnego
1 łyżka miodu
1 jajko

krem:
2 łyżki mąki
2 jajka
1 łyżka miodu
100g jogurtu naturalnego 
kilka kropel olejeku migdałowego

4-5 jabłek do dekoracji

Przepis bardzo prosty, a same składniki ograniczone do minimum (ach, minimalizm!). Na początek mieszamy mąkę z jogurtem. Kiedy jogurt dobrze się wchłonie, dodajemy pozostałe składniki. Ciasto zagniatamy, wkładamy do lodówki i trzymamy przez 30 minut. W tym czasie przygotowujemy krem (wystarczy wszystko wymieszac) oraz obieramy jabłka, połowę z nich przeznaczamy na mus, a reszte kroimy w półksiężyce.Wyciągamy ciasto z lodówki, nakładamy krem, dekorujemy musem i półksiężycami według własnego uznania. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy przez 40 minut, a następnie 10 minut dopiekamy spód. Smacznego! :)

Hey! How its going? It's Friday! Well, it's pretty bad new for me, namely, it's 2 days left to come back to school duties. That is why I published this apple pie recipe. Let's make our moods better! :)

base:
180 g of crushed oatmeal
100g of natural yogurt 
1 tbsp of honey
1 egg

cream:
2 tbsp of wholewheat flour
2 eggs
1 tbsp of honey 
100g of natural yogurt
a few drops of almond oil

4-5 apples to decorate

It's really simple recipe with minimum of ingredients. First we mix oatmeal with yogurt and then we add the rest of ingredients. Next we have to knead the dough and keep it in fridge for 30 minuts. At this time we make the cream (just mix all the ingredients) and peel apples (half of them we cut into half-moon, and the rest just mix to mousse). Then it's time to remove the dough from the fridge, add cream and decorate it. We bake it for 40 min in 180 degrees and then we bake 10 min only the base. Bon appetit! :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz