peanut chicken

    Złowrogi Chrome usunął mi cały post, ale nie dam się mu i z powodu głosów domagających się jedzenia, wrzucam dziś na ruszt orzechowego kurczaka. Nie jest to najlepsze rozwiązanie na 37 stopniowy upał ( choć sałatka spełni zadanie ), to i tak jest pyszny, skromnie mówiąc. Kurczak ma w sobie dwie wspaniałości, pierwszą jest fakt, że przygotowuje się go dosyć krótko, a drugą - jest uniwersalny.

   It's soo hot outside that spending in the kitchen more than 20 minutes is really bothering. Due to this fact I'll show you today peanut chicken. It's really quick to prepare and really delicious.



Potrzebujemy 15-20 g mąki orzechowej, w której panierujemy pierś, a następnie przypiekamy ją pod przykryciem. Na sałatkę składa się szpinak ( lub inne zielsko ;)), białe winogrona, suszone pomidory i dressing wykonany z musztardy delikatesowej, soku z cytryny i oleju z pomidorów.

We need 15-20 g peanut flour, it's our breadcrumbs. Coated breast fry in the pan under the cover. During this, we can prepare salad from spinach, white grapes and sundried tomatoes. Lemon juice, mustard and tomatoe's oil will make the dressing.




1 komentarz: