delights into jars

  
 Majówka w pełni, choć dla niektórych jeszcze się nie zaczęła, między innymi dla mnie. Dopiero jutro wyjeżdżam, a dziś przepis na domowe kremy, które bez problemu można wpakować do słoiczka i zabrać na wyjazd ze sobą :)

   I'm leaving tomorrow and today I'd like to show you something you can take on the journey with you.



   To tak naprawdę nic wielkiego, 100 gram wiórków kokosowych blendujemy z 2 łyżkami miodu i 2 łyżkami oliwy z oliwek na gładką masę.

   You just have to blend 100 grams coconut with 2 tbsp honey and 2 tbsp olive oil.




   Wyprażone orzeszki ziemne (200 gram) blendujemy z 2 łyżkami oliwy z oliwek i ewentualnie miodem, masło orzechowe będzie delikatniejsze w smaku jesli dodamy do niego 100 gram migdałów.

   Blend 200 grams peanuts with 2 tbsp olive oil and honey if you need. Peanut butter will be delicate in taste when you add 100 grams almonds.




   
   Podrzewamy 10 łyżek kakao naturalnego z miodem wg uznania oraz 4 łyżkami oliwy z oliwek. Szczególnie polecam miód gryczany, nadaje ciekawy posmak orzechowy. Kiedy masa zgęstnieje, przelewamy do wyparzonego słoika.

  Heat 10 tbsp cocoa with honey (as much as you want) and 4 tbsp olive oil, then put it into steamed jar.

1 komentarz:

  1. domowe kremy smakują najlepiej! a poza tym już samo ich robienie sprawia frajdę ;-)

    OdpowiedzUsuń